donderdag 5 februari 2015

Peer feedback vraag aan JanWillem

Beste JanWillem,

Zou jij voor mij willen kijken naar de conclusie van mijn schrijven over het Passend Onderwijs. Ben ik hier niet te kort door de bocht gegaan met het samenvattend van de trend en tegentrend? Voor mijn gevoel is het wel aardig gelukt maar weet het niet zeker.

Groet,

Peter

2 opmerkingen:

  1. Hoi Peter,

    Bij het lezen van je bericht merk je dat de kwestie passend onderwijs je persoonlijk aangaat. Je conclusie is daarom denk ik erg scherp gesteld. Je geeft aan dat het onacceptabel is. Ik heb de literatuur die je noemt vluchtig bekeken en heb zelf de indruk dat er welliswaar kanttekeningen bij passend onderwijs gezet worden en de manier waarop het nu doorgevoerd is verre van charmant is. De kracht waarmee je de conclusie in je bericht neerzet lijkt mij (hoewel te begrijpen) te heftig. Is het idee van passend onderwijs echt onacceptabel of de wijze waarop het ingevoerd is?

    Van Eric kreeg ik de tip om mijn trend en tegentrend een andere naam te geven. Kijk maar even op mijn blog voor zijn reactie, maakt een en ander erg duidelijk. De verloskundige is er, dus ik moet ophangen ;-)

    Groeten Jan-Willem

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Jan-Willem, ja het is echt onacceptabel zoals men het nu wil gaan invoeren. De leerlingen met zware gedragsproblemen worden in de toekomst binnen het regulier onderwijs gezet en onderwijs experts moeten dan maar proberen om binnen een normale setting ondersteuning te geven aan reguliere docenten zodat zij onderwijs aan dit soort kinderen geven. Deze kinderen gaan erg te kort komen in op gepaste wijze lesaanbod te krijgen en de juiste persoonlijke ondersteuningen,dus zullen zij in grote getalen uit gaan vallen.

      Verwijderen