dinsdag 24 februari 2015

Feedback vraag voor Sharon.

Beste Sharon, hier mijn feedback vraag voor jou, verplaats je even in de gedachten van het voortgezet speciaal onderwijs, want de scenario's wijken sterk af van het MBO en HBO.

Zouden één van deze vier scenario's kunnen aansluiten op het vervolgonderwijs MBO van de toekomst?

Bedankt!

2 opmerkingen:

  1. Hallo Peter,

    Het is een lastige vraag maar ik zal proberen er op basis van wat ik ervan weet antwoord te geven.

    In de meest wenselijke situatie sluiten alle varianten natuurlijk aan op het MBO, dat zou mooi zijn! Ik denk wel dat de beide varianten die het netwerk gebruiken in hun onderwijs meer kans hebben dat ze de leerlingen goed voorbereiden. Ik mis dat nog een beetje in jouw scenario's. In de beide varianten van de netwerkschool kan bijvoorbeeld het MBO maar ook het bedrijfsleven een grotere rol krijgen in je beschrijvingen, zodat je leerlingen ook daadwerkelijk gebruik maken van deze contacten en beter kunnen doorstromen naar een vervolgopleiding of de arbeidsmarkt.

    Heb je daar wat aan, is dat een antwoord op je vraag? Anders hoor ik het wel!

    groetjes,

    Sharon

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel voor jouw feedback Sharon. Het was inderdaad een lastig te beantwoorden vraag. Het blijft ook moeilijk hoe dat je het ook bekijkt vanaf welk scenario dan ook. Onze leerlingen komen vaak met een grote leerachterstand bij ons op school en dit is een van de eerste taken om te ondervangen. Vervolgens lijden wij ze dan op tot een vmbo-t of vmbo-b diploma. Momenteel zijn wij erg bezig om het bedrijfsleven binnen school te betrekken middels maatschappelijke stages en beroeps orienterende stages. Het staat nog in de kinderschoenen maar uiteindelijk krijgen wij een soort van uitzendbureau binnen onze school waar leerlingen zich kunnen inschrijven of aanmelden voor een stage sollicitatieprocedure.

      Verwijderen