dinsdag 24 februari 2015

Feedback vraag voor Eric.

Hallo Eric, hier mijn feedback vraag voor jou. Verplaats je even in het speciaal onderwijs want het wijkt behoorlijk af van het HBO en MBO.

Passen deze vier manieren van werken wel bij deze bijzondere leerlingen met hun specifieke behoeftes, is dit nog wel Passend Onderwijs?

Bedankt!

2 opmerkingen:

  1. Beste Peter,
    Met plezier heb ik je scenario's gelezen. Uit de inleidende verhaaltjes blijkt een grote betrokkenheid bij je leerlingen en het schooltype waarin je werkt. (NB. ik werk nu wel in het HBO, maar ik heb ook gewerkt in het zmok, so en vso, als drama therapeut!)
    Uit de scenario's wordt duidelijk dat je veel kennis hebt over de ontwikkelingen in het SO-veld. Ik vind dat ik je scenario's iets gedurfder mag fantaseren en de realiteit van nu meer mag verlaten. Hier spreekt natuurlijk de theatermaker/fantast, maar ik neem ook de lezing van Eric Slaats mee. Exponeren.
    BV Virtueel-Netwerk: Iedereen heeft passend onderwijs. Het verschil met gewoon en speciaal is weg. Er is niks, geen school, geen diploma, maar je hebt voor een bepaalde leertijd een coach, die je begeleid.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Eric bedankt voor je feedback op mijn scenario schrijven. Ja het klopt dat ik wat gedurfder had mogen schrijven. Ik vind dat lastig omdat wellicht onze onderwijsvorm er in de toekomst niet meer is. Wij als mentoren gaan waarschijnlijk binnen het regulier aan de slag om daar leerlingen te helpen met gedragsproblemen. Misschien komt er een KEC = Kennis en Expertise Centrum waar vanuit wij gedetacheerd worden. Slecht een select clubje leerlingen blijft binnen het KEC wat extreme gevallen nog binnen de eigen muren zal houden. Alles over een kam scheren in de toekomst ga niet ons soort leerlingen hebben altijd een fysieke docent voor de klas nodig met een goede lesstructuur anders vervallen zij in onwenselijk gedrag.

      Verwijderen